Nudí vás čokoláda? Vyzkoušejte neobvyklé příchutě


Čokoláda je jednou s nejoblíbenější cukrovinkou. Těší se obrovské popularitě již roky. Známe především čokoládu mléčnou, hořkou a bílou. Ale to nám brzy přestalo stačit, a proto se čokoláda rozšířila o spoustu dalších, neobvyklých a až divných příchutí, které by nás možná ani nenapadly.

Pojďme se podívat na některé z neobvyklých příchutí čokolády s kterými se může setkat.

Čokoláda s levandulí

Dnes už ne tolik divná kombinace, ale až ji ochutnáte, zamilujete si ji. Levandule má uklidňující účinky, a ve spojitosti s levandulí, vám navodí dokonalý pocit relaxace. Levandule nedodává čokoládě jen zajímavou chuť, ale také ji obohatí o omamnou vůní.

čokoláda s levandulí

Sýrová čokoláda

Na první pohled až nechutná kombinace, ale věřte, že na spojení čokolády a sýra je něco delikátního. Kombinace sladké a slané chuti je pro mnoho lidí přímo neodolatelná. Čokoláda díky sýru dostane úplně nový rozměr. Ideální sýry na kombinaci jsou modrý sýr nebo čedar, pro jejich výrazné aroma.

Čokoláda s bazalkou

Bazalka je aromatická bylinka, která se využívá hlavně v italské kuchyni. Že by vás nenapadlo ji přidat do čokolády? Chyba. Spojení čokolády s čerstvou či sušenou bazalkou vytváří dokonalé souznění sladké, hutné čokolády a výrazně aromatické chuti bazalky.

chilli čokoláda

Chilli čokoláda

Tuhle čokoládu jde v dnešní době už zakoupit poměrně snadno. Všeobecně se totiž ví, že chilli se k čokoládě výborně hodí. Dodává totiž čokoládě velký šmrnc. Po kousnutí nejdříve ucítíte jemnou chuť čokolády, která je vzápětí doprovázena o silnou, pikantní chuť chilli, která štípe na jazyku.

Čokoláda s pepři

Občas se rozhodnou cukráři do čokolády přidat ne jeden, ale hned několik druhů různých pepřů. Zní to zvláštně, ale je to skutečně výborné. Sladká chuť ve spojitosti se štiplavou a ostrou chutí pepře vytvoří vynikající cukrovinku, kterou si naprosto zamilujete.